dissabte, 14 de setembre de 2013

LA MEMÒRIA REPRESENTADA

Us convidem  a la propera exposició col·lectiva :

Aquesta és la nostra instal·lació.
Molts cops ens preguntem perquè fotografiem, i molts cops la resposta és que fotografiem per recordar, perquè el record d'algú a la nostra ment és molt present quan l'acabem de veure, molt intens, però aquesta intensitat es va perdent a mida que no veiem a aquesta persona i el seu rostre també es va perdent.
La noció de la realitat i l'essència de la nostra identitat depèn de la memòria i la fotografia ens ajuda a definir-los. És un testimoni gràfic. Sempre fotografiem per recordar allò que hem viscut perquè no ens fiem de la memòria.

Us adjuntem algunes imatges del conjunt i el cartell!


També us presento en aquesta exposició el meu llibre "El silenci de la Memòria". És un llibre imprès en serigrafia, en blanc sobre blanc, en un format de 25 x 25 cm, enquadernat com a pàgina doble sobre un acordió. Consta de 13 pàgines.
El silenci, el no estar, el no ser, el temps passat.
Instants recordats a traves de les imatges que em creen el seu so. Els faig visibles, aquest cop sobre paper, en blanc sobre blanc, perquè són instants tal vegada oblidats. També perquè la mateixa  fotografia ja és d'un temps passat, perquè les imatges, un cop fetes són instants que ja han passat. Són imatges latents, a l'espera, en silenci, de ser revelades, vistes, recordades, escoltades. Imatges a les fosques que esperen ser transformades al blanc, a la llum, a la vida, perquè el present de les imatges és el passat  del que s'ha fotografiat i aquestes imatges ens miren, alhora, donant-li sentit al nostre món.
Les fotografies de l'àlbum familiar, formen part de la meva memòria, transporten al present part del passat, situacions i moments reals o imaginaris del que va ser.El reportatge fotogràfic de Marc Moliné:
https://www.dropbox.com/sc/kwkmes89nf88az7/MKruK91gB9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada